Fabrieklassiek

5 jaar Fabrieklassiek in Schiedam op 7 September met het Van Baerle Trio!

Op 7 september 2024 is het 5 jarige jubileum van Fabrieklassiek, we hebben niemand minder dan het Van Baerle Trio te gast! We kijken terug op 5 jaar mooie concerten door heel Nederland en prachtige ontmoetingen met zo veel verschillende mensen. Dat willen we vieren met- je raad het al- een prachtig concert.

In 2024 zijn we al flink bezig met onze tour door Nederland waarbij mede-oprichter van Fabrieklassiek Alexander Chater piano muziek speelt van Franz Liszt. Als kers op de taart zal het van Baerle trio komen optreden op de plek waar alles is begonnen: De Drilschuur in Schiedam. Ze spelen een programma met Beethoven waarin werken van hun CD te horen zijn. Op de CD spelen ze het complete oeuvre van deze grote componist, een enorme prestatie!

Het precieze programma wordt binnenkort bekend gemaakt.

Dit is een concert dat je echt niet wilt missen, wij kijken er nu al enorm naar uit!

Over het Van Baerle Trio:

Het Van Baerle Trio is in 2004 opgericht door pianist Hannes Minnaar, violiste Maria Milstein en cellist Gideon den Herder. De naam van het trio ontlenen
ze aan de straat waar hun muzikale wortels liggen: de Van Baerlestraat in Amsterdam. Hier ontmoeten de drie musici elkaar tijdens hun studie aan het Conservatorium van Amsterdam, op een steenworp afstand van het Concert- gebouw, dat het trio als zijn muzikale thuis beschouwt.

Na het winnen van het Vriendenkrans Concours in het Concertgebouw in 2011 treedt het trio veelvuldig in deze zaal op en wordt het door het Concertgebouw genomineerd voor de ECHO Rising Stars 2013/14, een tour die het trio naar belangrijke zalen in heel Europa brengt, waaronder de Musikverein in Wenen, de Barbican in Londen, de Cité de la Musique in Parijs, L’Auditori in Barcelona en de Philharmonie in Keulen.

De debuut-cd van het Van Baerle Trio met werken van Saint-Saëns, Loevendie en Ravel werd bekroond met een Edison Klassiek 2013. Hierna bracht het Van Baerle Trio de pianotrio’s van Mendelssohn uit, waaronder de eerste opname van een vroege versie van het Eerste Pianotrio in d-klein van Mendelssohn. Recentelijk heeft het Van Baerle Trio de verzamelde werken voor pianotrio van Beethoven opgenomen, met op de laatste cd het Tripelconcert met het Residentie Orkest o.l.v. Jan Willem de Vriend.

Locatie: De Drilschuur, Schiedam, Groenweegje 7, 3111PB

Aanvang: 19:30 uur
Start Concert: 20:00 uur

Piano: Alexander Chater

Piano: Alexander Chater